torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År vill jag önska Er alla





Så var det årets sista dag...igen, tycker inte alls det var länge sen sist(då låg jag tyvärr däckad i sängen av en magbakterie, fy).
Idag har vi ridit en härlig tur, det vara "bara" -8 så det var riktigt skönt!! Min "vita prins" va pigg och glad som alltid och får han sällskap av kompisarna Oskar o Hroi som idag då är det extra kul!!
Nu ska vi "svira om" och åka till goda vänner och fira in det nya året, ska bli jättekul!
Hoppas ni alla får en härlig nyårsafton!
Ett riktigt Gott slut
och Gott Nytt År
önskar jag Er
Kram från Ewa

onsdag 30 december 2009

Kallt,kallt men mysigt...






Hej på Er,
här har vi sååå kallt, -20 nu,brrrr! Men jag kan inte säga annat än att det är vackert på dagarna, mängder av snö, sol och i vår trädgård är det inte bara småfåglarna som besöker "restaurangen"..ett rådjur kommer varje kväll och får lite äppel och morotsbitar i kanten mellan trädgården och skogen. Idag kom hon redan på fm och då var hon så hungrig att hon tog en tur runt fågelstugan(de vilda djuren har det inte lätt nu med all snö och kyla!!Tog bilden från sovrumsfönstret så det är inte bästa kvalité..)
Igår var B med när vi red och skulle fota oss galopperande i snön(då hade jag ställt in kameran på video, hm inte så smart...men vi ska rida imorgon o gör ett nytt försök)hästarna har sååå kul när de får flyga fram i snön med oss...
Ikväll fick det bli lite mys med ost,kex och vin för oss, mysigt med värmen från kakelugn och vedspis nu, missarna våra bara njuter av att vi är hemma med dem!!
Ha det gott
Kram
Ewa

lördag 26 december 2009

En härlig Julhelg





Hej i stugorna,
vilken underbar julhelg vi haft...
stunden i kyrkan blev en stämningsfull inledning på vårt firande.
På em tog B och jag det bara lugnt,solen kom fram det var såå vackert, Moment satt i fönstret och kikade på alla fåglarna i solen!
Adam och Emma kom och vi åt gott tillsammans, sen dök farmor och farfar upp och till vår "lilla Emmas"(23 år!!)lycka kom Tomten på vägen och svängde in till oss...så underbart att se vår tjej då, hon blir som "ett litet barn", hoppar och studsar, men vill inte öppna dörren själv för Tomten!!!Erkänner gärna att jag tycker det är häftigt med tomtebesök jag me....Kvällen gick sen åt till att öppna alla paket, fika och prata och skratta mycke...en sån där kväll man bevarar i sitt inre länge, länge..
På juldagen tog jag en härlig ridtur med Mjölnir, det blev mycke galopp i snön...så härlig känsla, vi hade lika kul både han och jag!!
Juldagskvällen äter vi alltid kalkon hos goa vännerna K och J.Som vanligt blev det en otroligt trevlig kväll med mycke god mat, dryck och skratt....Tack snälla ni!!
Idag har vi jobbat hela dagen, men det har gått såå lätt, många glada trevliga kunder!
Ikväll har vi bara ätit lite lax och så myser vi vid Tv´n medan snöflingorna dansar ner utanför fönstret...
Lite blandade bilder från vår Jul visar jag
Sköt om Er och ha det gott
Kram
Ewa

torsdag 24 december 2009

Önskar Er alla en riktigt GOD JUL







När jag skriver detta är det faktiskt Julafton(om än bara 55 minuter in på denna dag..)
Tycker det är sååå mysigt att vara uppe och tassa och fixa det sista så här dags...
Ikväll har vi haft kärt besök, våra vänner S och J med sina 3 killar dyker alltid upp kvällen före..på en skinkmacka och och lite fika, det är såå mysigt med denna "tradition" och vi är så glada för att de gör sig tid för denna stunden!
"vår farmor och farfar" och Berit kom också så det blev en underbar kväll!! Mycke skratt och prat och framförallt många fina julsånger av dessa 3 underbara grabbar...oj vad de kan underhålla och föra in Julen i vårt hus, såå otroligt goa!!
Imorgon börjar B och jag med en riktig julgrötsfrukost, sen blir det en tur till kyrkan tillsammans med Emma och Adam, går inte i kyrkan ofta annars men detta har blivit Emmas och min jultradition, så mycke fin sång och lite eftertanke....
På vägen hem vill jag alltid till stallet, Mjölnir ska ha lite extra julgodis i krubban när han kommer in....
Emma och Adam ska åka till Adams föräldrar på em så då tar vi det bara lugnt...ja B ska "tomta" efter Kalle Anka och då kan jag duka och förbereda julaftonskvällen...för framemot 18-tiden kommer de till oss och har vi tur dyker "farmor och farfar" upp med, då äter vi julmat tillsammans och sen får vi se om vi varit snälla...?.. har vi tur kommer kanske tomten till oss...
Nu önskar jag Er alla en riktigt GOD JUl med några bilder från oss ikväll, dan före dan...
En STOR JULKRAM
från Ewa

måndag 21 december 2009

bara lite bilder från Nora Diversehandel




Hejsan,
ikväll vill jag bara visa några bilder från en av mina favoritaffärer, Nora Diversehandel.
Ylva hade gjort såå mysigt...speciellt gillade jag det inbjudande "bakbordet" i affären men även loppisloften var så fint dekorerade....
Imorgon får ni se vår gran, nu ska jag ta in hästarna i stallet(vår stallkväll) och sen till Emma och Adam på lite glögg, ska bli så mysigt o se hur deras gran är pyntad!
Kram på Er
Ewa

söndag 20 december 2009

Ett besök hos faster i adventstid





Hejsan,
önskar dygnet hade fler timmar i dessa tider...hinner knappt slå på datorn så det blir inte så mycke inlägg...men ikväll har jag kikat runt lite hos andra bloggare och det är sååå mysigt att se hur de pysslas, pyntas och fixas!Njuter av alla fina bilder!!
Är såå härligt att vi fått snö, tänk vad det gör för julstämningen.
B och jag kom äntligen iväg till min älskade faster utanför Nora..ett kort besök men ack så härligt!! Är såå lycklig att vi har henne, +80 men så ung i sinnet!!
Vi åt gott, drack gott, pratade och skrattade mycke...fick besök av min kusin med man, blev en riktig myskväll som avslutades med "skippbospel" sent, sent(tror vi kröp i säng vid 02!!)
Faster har det såå mysigt i sitt hus mitt ute i skogen...visar några bilder av hennes pynt.
På vägen hem blev det ett besök på Nora Diversehandel i Nora, Ylva hade gjort såå härligt juligt i butiken och på loften...och vi blev 2 fina stolar rikare..för hos henne stog ju precis de stolarna vi letat efter, nu ska de bara kläs om. Roligt med att få deras historia..de var från Arvika o gjorda på tidigt 1800tal.
Ni får se dem så fort de fått ny kostym...hoppas måndag eller tisdag om tiden räcker till..
Annars är det som för alla andra...jobb, julfix mm.
B´s Månkarbosenap går ju som alltid i juletid i massor så jag packar och packar, det är alltid lika kul när vi får nya kunder runtom i landet!
Här hemma stökar vi på när vi hinner, jag prioriterar ju min lilla häst...imorgon fm blir det en ridtur och julstök innan jobbet tar vid...
vår gran är på plats och vi är såå nöjda med den, ska fota imorgon.
Vi har ju alltid lite mer att göra på jobbet när det är "resdagar" så imorgon ska vi göra skinkan och fixa det sista hemma, sen är det våra kunder som får vår tid till Julafton...älskar att jobba när det är full fart och jag får träffa alla "goa stammisar" och jag lovar...Jul blir det hur mycke vi än vill hinna me...så "stanna upp en stund och bara va"(precis som vi gjorde hos faster)
Kram o gonatt på er
Ewa

tisdag 15 december 2009

Oj, vilken vinter vi fick!!





Hejsan,
ja nu har vi fått snö, det var MYCKET snö när vi vaknade imorse!!!
Vi är lediga i 2 dagar och skulle åka till Nora och hälsa på min älskade faster...men vädret rår vi inte över, det blev att stanna hemma(i detta trafikkaos det blev i våra trakter)...inget ont utan det har nåt gott med sig...vi har skottat snö(massor!!)städat tvättstugan, bakat pepparkakor och gjort julköttbullar, så har jag hunnit sy lite med och julpysslat lite...så skönt att vara lediga ihop, B och jag och få fixa såå mycket ihop!!
Nu kan vi så fort vädret tillåter åka till Nora, denna lilla gulliga stad...kyrkan som ståtar vid torget, Nora Diversehandel och fler små mysiga butiker...Alvas rum, Två små gummor....Tror inte Noraglass har öppet men har dom det så är jag en given kund, haha!!
O att komma till faster och se hennes julpyntade hus är för mej en upplevelse...hon är lika förtjust i änglar som mej och jag vet att de finns där nu i dessa adventstider...så älskar jag att sitta vid hennes köksbord, höra ljudet från vedspisen, äta hennes goda gryta och dela "en flaska rött" och prata halva natten...jag är så rik som har henne,min lilla faster Ingegerd, +80, men det kan ingen tro, har vi tur dyker kusinen med sin man upp och då blir det sent...sent, men kul har vi och jag är såå glad för de stunder vi har tillsammans.
Nu är det dags för sängen, imorgon tar vi en tur till stan och fixar de sista paketen....på kvällen har jag Kuriosaverkstan öppen, alltid lika kul!!
Ha det gott
Kram
Ewa

måndag 14 december 2009

Äntligen snöar det....





Hejsan,
här faller snöflingor så fint ikväll, underbart!! Oh vad jag längtat! Spännande o se hur vitt det är imorgonbitti..?
Här har varit(som hos de flesta)stressiga dagar...jobb,ridning, julförberedelser o så lite nöjen!
Min Mjölnir och jag trivs såå bra i det nya stallet, trevliga hästar och människor och underbara ridvägar, så jag skulle önska att jag hann rida mera..tur att Emma vill rida lite med nu när hon har nära till stallet och är klar med sin utbildning.
Ja i lördags var vi ett gäng som firade att Emma är klar med sin lärarutbildning nu, hade en jätterolig kväll i Uppsala...visst ser hon "rätt nöjd ut", duktigt kämpat vår "lilla tös" och Grattis!!
Sent omsider fick jag gjort en dörrkrans till vår ytterdörr och så blev det lite kottar och granris vid lyktan på bordet ute, nu är det bara kälken som ska fixas, men det får bli till helgen..
Mina 2 "ljuslykteänglar" pryder en hylla i allrummet, lyser såå fint där när det börjar skymma.
Nu ska jag sätta mej med en kopp the o tända ljus och skriva lite julkort medan snöflingorna dansar utanför fönstret...
Kram
Ewa

tisdag 8 december 2009

Våra ljuvliga "pojkar" och lite mera




Hejsan,
efter en intensiv helg med massor av kul är vi lediga idag och mycke vill man göra...men lite lugnt ska jag försöka ta det...!
B är ut i skogen efter mer granris o lite mossa, svårt att få till den rätta adventsstämningen ute, jag vill ha SNÖ!!Ska försöka pynta vår gamla släde så det ser lite vintrigt ut?!
En ridtur får det bli på em, har bara ridit ut sen vi bytte stall men idag ska vi prova volten, både Mjölnir och jag behöver nog lite gympa!!
I helgen fyllde vår Nalle 11 år, han är sååå pigg för sin ålder, en riktig buskille..här räcker han ut tungan när jag fotar,hihi.
Mascot är mer en livsnjutare, tar det oftast lugnt och bara myser!
Båda älskar att sitta i detta fönstret, undrar hur många kort som är tagna på dom där??
I ett annat fönster blommar min orkidé jag fick av Ulrika såå fint.
Nej nu får det bli lite kaffe så jag "kommer igång"...
Ha en bra dag
Kram
Ewa

fredag 4 december 2009

GRATTIS lilla mamma!!




Hejsan,
ikväll blir det ett snabbinlägg...nyss hemkommen från Borås är jag.
Haft några härliga dagar där med mamma, idag fyller hon 85 år!!!!
GRATTIS lilla mamma!
Hon är såå otroligt pigg för sin ålder!
Vi har shoppat loss i stan, både kläder och lite saker till hemmet, ätit o druckit gott och fikat på vårt "favvocafé" förstås...
Igårkväll firade vi på restaurang Oliven med kusinen och hennes man, hade en toppentrevlig kväll.
Tyvärr var vi tvungna att åka hem idag men vet att mamma är sååå nöjd med sin högtidsdag, idag fick hon ju besök av flera vänner, blommor, vackra kort i lådan och många telefonsamtal...tror hon somnade som en stock ikväll!!
Hon har nog provsmakat B´s knäck som han gjorde till henne innan vi for till Borås, hon älskar den!!
Det finns några riktigt mysiga butiker i Borås, bl a Bettys och Hjärterum o så klädbutiken Faith, bara älskar deras läckra kläder...det blev en klänning och en tunika, 1 stor sjal och ett sött armband(ska visa så fort jag fotat), så blev det en tur till goa vännen Lenas Nedergården i Bollebygd. Där blev det en läcker festjacka, jeansleggings och garn till handledsvärmare o sjalar...har stickat varje minut i bilen på hemvägen(ja, när jag inte körde förstås..)hann med 2 handledsvärmare som nu bara ska sys ihop och garneras lite...
Nej nu kära vänner är det sängen som gäller...finns 2 goa kattpojkar som väntar på att få gosa i mattes hår, de är såå glada o uppspelta nu när vi är hemma igen även om Ulrika o Emma skött om dem på bästa sätt när vi var borta.
Kram o Gonatt
Ewa

tisdag 1 december 2009

1:a decemberljus i vår by....




Hejsan,
ja,nu är det december och dagarna går fort till jul...
I morse när jag vaknade var det lite, lite snö på backen, så underbart..tänk av detta lilla vita blev allt sååå mycke ljusare!
I lördags var B och jag med på julmarknaden i Nybo i Valbo, vilken härlig liten marknad, massor av julkänslor kom fram...det fanns så mycke roligt att köpa(när man inte själv stod o sålde..) Vi sålde ju förstås B´s goda Månkarbosenap och hjortronsylt, havtornsmarmelad och Havtornsglögg från Syltkrukan. Affärerna gick bra och vi fick den där första härliga känslan av JUL!!!Tyvärr låg kameran kvar i väskan hela dagen, typiskt Ewa!
I söndags var jag förstås i Kuriosaverkstan och det var som alltid lika givande, underbara kunder och härliga människor som gav ännu mer energi...vilken 1: advent!!
I måndags red jag Mjölnir för första gången sen vi bytte stall, var sååå kul! Underbara stallkompisar och vilka ridvägar..WOW sa min lilla häst, han va såå pigg o nyfiken! Oh, vet ni, jag såg både lingon och trattkantareller, fast det va den sista november!!
Idag på fm red vi igen, vi var 6 st som red ut i nästan 2 timmar, en underbar tur i härlig terräng, lite,lite snö på backen och SOL, snacka om livskvalité...
På em röjde jag hemma o städade och fixade, det blev en liten advetsgran hemma med med bara vita rosetter....när jag tittade ut så var himlen sååå vacker så jag fotade genom ett fönster, tyckte inte ens att lyktstolpen stod i vägen.....
Gjorde en liten bricka till köksbänken, ska fyllas på med lite mer men får duga nu..
Imorgon åker jag till Borås för att fira lilla mammas 85 års dag, ska bli såå härligt att få rå om henne ett par dagar, vi ska prata, äta och dricka gott och så ska vi förstås handla, spännande mamma har kollat in några nya butiker i stan o så vill jag förstås till Bettys och till goa Lenas Nedergården i Bollebygd så jag får lite nya kläder och mysiga garner att sticka nåt kul av...
På vägen ner ska jag leverera Månkarbosenap till Hötorgshallen, kanonkul!!OH då kan jag köpa ett fång rosor till Mamma på Hötorget,
älskar ju bara att frossa i blommor där...
Ha det nu mysigt med mycket ljus o lite(!!!) glögg i dessa Adventstider
Kram
från
Ewa
Idag på fm red vi ut 6 st ihop