onsdag 29 februari 2012

Det ska börjas i tid.....



Hej, igår när lillWilma hälsade på hos oss insåg jag att trots sina knappa 18 månader kan hon göra flera saker samtidigt...denna kvinnliga gen är så underbar att se!!!
Att hon sen är såå mjuk o go med missarna gör mej så glad! Vill gärna gosa med dem o de är sååå försiktiga när hon kramas!
ikväll har jag fått inte bara ett utan två härliga telefonsamtal...somnar nog med ett leende på läpparna!
Kram o gonatt
Ewa

söndag 26 februari 2012

Födelsedagshelg...




Gokväll, nu ska jag snart krypa ner i sängen efter en helg med mycke firande...:)
i fredagskväll hade vi "stallfest", såå trevligt att mötas o ha kul utanför stallet..god mat o dryck, kluriga tävlingar, lite dans o mycke skratt blev det!
Tack alla goa stallkompisar för en härlig kväll!!!
I lördags va de "min dag"...då blev det förstås en ridtur på dan ;).
Kvällen firades hemma med "familjen" o goa vänner...en superkväll för mej :) god mat och såå mycke tok o skratt, lillWilma höll igång som alltid, dansade till Melodifestivalen o "körde hårt" med gammelfarfar 80+, så underbart o se dem leka o hur vig han blir(hihi). Tårtan från "nya kondiset" Royal va supergod, muuums!
Massor med blommor fick jag, "bubbel" och presentkort på SPA bl a ...Tack mina <3 för att Ni gjorde min dag!
Idag var det min kära svärmors tur(hon kallas farmor av oss alla) o då blev de en mysig stund med gott fika hos henne o "farfar"....o Wilma o gammelfarfar hade massor av bus för sig även idag...!!!
Ikväll blir det tidigt i säng....en mysig tidning o lite soft musik...sen sover jag nog gott.
Kram o gonatt
Ewa

tisdag 21 februari 2012

En solig februaridag med mycke häst....





Hej, vilken underbar dag det varit...snacka om vårkänslor i detta väder!!!
Eftersom jag inte är 100 tillbaka efter förkylningen blev det mest hand o armträning på fm(men imorgon får de bli ordentlig promenad...).
Mitt på dagen fick jag hjälp och sällskap vid ridningen, det blev en härlig tur...Anne o jag fick sällskap av Sture med sin travare...ojojoj va alla hästarna blev taggade av "nytt sällskap"...en riktigt fartfylld tur :)
Vi stannade faktiskt till allihopa ibland o bara "njöt av stunden", de va såå vackert uppe på åsen så man riktigt "rös" av intrycken...
När vi kom tillbaka till stallet va lilla Wilma där och då fick mormor hjälp av världens bästa hästskötare <3
Mjölnir är sååå försiktig när Wilma är med...underbart att se djuren ihop med barn!
Ikväll har vi festat på semla, muuuums så gott!
Nu blir de vattenträning för händerna o sen i säng...så
kram o godnatt på Er
Ewa

måndag 20 februari 2012

Härligt besök av gulliga norska tjejer





Hej,idag kom vännen Maritha o hälsade på med sina syskonbarn Kine o Erika som bor i Norge. Vi började med en tur till stallet...tjejerna borstade o pysslade med Mjölnir som mådde som en prins(han älskar ju att bli ompysslad o jag kan ju inte borsta så).
En mysig stund ute i solen blev de när tjejerna red, för Erika var det första gången på hästryggen men det märktes inte...hon va så trygg o avslappnad!! Kine går på ridskola i Norge och travade på så fint med Mölle och så testade hon att tölta o de gick såå bra....vet inte om de va tjejerna eller Mölle som njöt mest....men tror alla va nöjda!
Till fikat hemma fick vi sällskap av Wilma som genast "tog hand om" tjejerna....o de va sååå goa med henne <3
Är så glad för att Maritha o jag kom i samma grupp på smärtskolan i höstas för vi "fann" verkligen varann o har så mysigt när vi träffas <3
O tack gulle Ni för allt Ni hade me Er!!! Hoppas vi ses snart igen..;)
Nu ska jag ta o en sista träning för idag med händerna sen blir det sängen...utanför blåser det som sjutton.....brrrrrrrrrrrrrr!
Kram på Er
Ewa

söndag 19 februari 2012

Bragi...en underbar häst har gått över till de gröna ängarna


Sent ikväll nås vi av budet av att en av våra vänners häst
Bragi von Allenbach lämnat oss...
Våra tankar går till Alex och familjen runt denna underbar häst.
Ord saknas just nu.....( men ett litet litet leende delar jag med mej av....WM i Sverige 2005...O så "paff" Bragi blev när han såg sig själv på Jumbotronen...) underbara häst!!!!
Vila i frid Bragi <3

Ewa

lördag 18 februari 2012

Räddare i nöden....



Hej,jag har som många andra åkt på den där "eländiga hostan"....o jag som inte tål hostmedicin...då är detta min lilla räddning!!! Undrar hur många muggar jag druckit idag?????
Att sen smaska lite på "riktig och riktigt god lakrits" gör ju dagen helt okej, haha!! Tack bästaste Karin...Du vet precis vad jag behöver ;);)
Har så mycke ideer som jag vill genomföra :)..trotsar hostan och vill så gärna göra "allt" på en gång.... Nu gäller det att ta det lite lugnt o inte anstränga händerna fööööör mycke (blir för stora bakslag då)....ska visa lite när jag kommit lite längre...;)
Kanske dags att värma vetekuddar o vila o fortsätta imorgon..????
Kram o gonatt
Ewa

torsdag 16 februari 2012

En mysig torsdag...



Hej, trots den ihärdiga förkylningen har jag haft en mysig dag...lite lätt träning, mest för händerna och en långfrukost med bästa B började dagen med.
När solen kikade fram på fm fick jag hjälp med Mjölnir så Anne o jag tog en tur med våra prinsar...det blev säsongens första snöpulsträning!!!!! Gårdagens snöande o blåst gav en fin träningsrunda för de 4 benta och jag kunde bara sitta o njuta i sadeln när Mjölnir jobbade....;)
Tror hästarna hade rätt kul med när snön yrde runt deras ben!!
Tänk vad rik jag är som får ha min älskade häst <3 En puss på mulen till honom!
På em blev det en tur till Gävle, god mat på Helt Enkelt unnade vi oss...lika mumsigt som alltid där! För mej blev det som oftast en fetaostfylld kyckling med smarrigaste mangocremen o för bästa B en "Robbans heta"....mätta o nöjda blev vi!!!!
Skulle bara in på Madame Nyberg o köpa JDL 2....det blev en lång härlig stund med mycke prat och inspiration som alltid hos underbara Anna Lena! Inte många butiker som har "sån känsla"...man blir bara sååå varm i hjärtat när man umgås med Anna Lena en stund!
På hemvägen blev det en snabbis genom IKEA, lite nya saker i "mina färger" hade tagit plats men jag var nöjd med bärhjälp för 1000 glimma värmeljus....
Hemresan va inte sååå kul, nästan underkylt regn, moddigt o halt...men det gick bra!
Efter slötittande på Biggest looser ska jag krypa i säng och bläddra i mitt nya magazin, JDL 2....brukar ge inspiration till tusen!
Så jag säger kram o gonatt
Ewa

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag


Sänder på det här sättet ett fång rosor till mina vänner
på Alla hjärtans dag!
Här är jag fortfarande rejält förkyld så de blir en lugn dag
En sväng till hästen förstås och ikväll lite mat ihop med lilla familjen.
Så ska jag försöka glädja några med ett telefonsamtal...
behövs inte mer än ett litet kort eller en pling för att bli glad...eller hur?
Fick ett gulligt sms från dottern o det gjorde min morgon glad!

Ha nu en riktigt härlig dag
Kramar från
Ewa

söndag 12 februari 2012

Solig helg ...men inte såå rolig


Hej,strax efter fredagens korta inlägg fick jag feberfrossa "pangbom"...så lördagsdygnet va de ryggläge, sov 18 av dygnets 24 timmar!!! men va iaf vaken o såg melodifestivalen!!!
Efter ytterligare 12 timmars sömn kände jag mej lite piggare...så mitt på dagen tog vi en lugn promenad i de härliga vädret!! 12 februari o plusgrader och takdropp...en riktig batteriladdarpromenad!
Nu hoppas jag att jag vaknar pigg o frisk imorgon...en ny spännande vecka!!!
Kram o gonatt
Ewa

fredag 10 februari 2012

Fredagskväll


Ja då va de fredag igen, oj vad veckorna springer iväg.....
Många små men viktiga händelser har det varit för mej i veckan, känns så kul och jag är såå tacksam för inspirationen mina närmaste vänner ger mej!!
Önskar alla en härlig helg med detta budskap
Kram
Ewa

torsdag 9 februari 2012

Längre dagar...





Hej, visst är det härligt när man känner hur dagarna blir längre och ljusare!
Att sen solen "kikar in" så mysigt gör det inte sämre.....
Fåglarna kommer så fort det ljusnar på morgonen för frukost och de sjunger redan strax efter 7 nu...underbart!
Här i huset är vi förkylda men det går nog över snart...lyssnar på kroppen o så en o annan huskur ;)
Har haft några trevliga möten och spännande telefonsamtal i veckan och de ger ju extraenergi för att jaga bort baciller med!
Nu säger jag Gonatt o kryper till sängs
Ewa

söndag 5 februari 2012

Min helg....






Hej, då var februaris första helg över...o kallt som det brukar va i denna månad har det varit! Hos oss har det som kallast varit -24, brrrrr...!
Men man kan inte säga annat än att det är vackert ute, solen på dagen o solnedgången underbar!!Att kika ut från köksfönstret och mötas av deta är inte helt fel....
Vår vita prins har fått vila men blivit ompysslad varje dag av oss, det är för kallt med ridning för mina leder nu...o bästa B har "nackspärr"....
Lördagkvällen spenderades med bästa vännerna, go mat och dryck(som alltid hos K o J)lite tittande på Melodifestivalen och massor av roligt prat blev det!!
Idag tog vi en sväng till Högbo o kikade på när "stallkompis" Emma o Picacho debuterade på tävlingsbanan.....när P lär sig att spökena i hörnen inte är såååå farliga kommer det att bli väldans bra!Så kul att följa dem!
På vägen hem blev det ju ett besök(förstås hos madame Nyberg, alltid lika kul!!
Efter lite vila hängde jag med Emma o "gänget" på bio(de va längesen sist för mej...), En gång i Phuket såg vi o skrattade gjorde vi!!!
Wilma roade sig med farfar o morfar under tiden...när vi kom hem ville hon visa "springbandet" för oss....undrar vem som lärt henne att träning är bra redan????
Imorgon börjar en ny vecka med mycke spännande saker för mej....så nu blir det att vila sig i form!
Kram o gonatt
Ewa

fredag 3 februari 2012

Vinter på "riktigt"....




Nu är det riktig vinter...-15.7 här nu, brrrrr! Men dagen har bjudit på både sol och lite snö.Vykortsvackert är det när solen lyser.
Var till stallet en sväng och pysslade lite med min prins men tyckte det va för kallt för ridning...Mjölnir va lika glad för att bara bli ompysslad o pussad på!!!
Vi har varit förskonade från det värsta vädret och det är jag glad för...tänker på alla som är ute efter vägarna, lurigt med dessa snöbyar o hala vägar...E4an norr om Gävle har ju varit avstängd nästan hela dagen...inge kul!
Min dag har bestått av träning, turen till stallet och några väldans roliga telefonsamtal...o så eldning i kakelugn och vedspis förstås, sååå mysigt!
Ikväll har jag tänt massor med ljus och kollat runt bland mina favvobloggar och bara tagit det lugnt och myst1
Nu kommer bästa B strax hem o då ska vi ta o äta lite gott och mysa ihop.

onsdag 1 februari 2012

Februari redan....





Hej,tänk att årets första månad redan är förbi...o jag fick vända blad i den fina almanackan jag fick av vännen B i julklapp.
Spännande att se vad det är för mysig målning och för tänkvärda ord för nästa månad....visar både januari och februari ikväll....
Ny månad och nya utmaningar...då är "kloka ord" bra att ha i bakfickan!!
Vår Mjölnir är pigg igen och jag är så tacksam för det! Om de inte blir allra värsta snöovädret imorgon får jag hjälp och sällskap imorgon och då blir det en skogstur och det längtar jag till!!
Idag har vårt lillhjärta Wilma varit här några timmar och då tog vi en sväng till "gammelfarmor o farfar"....där blev det bus och lek och nybakta muffins till fikat, muuums!
Nu får de bli en kopp the o lite bokläsning
Kram o gonatt
Ewa