fredag 17 augusti 2012

Våra tomater

Hej, ännu en härligt ljummen kväll i augusti...visst är det härligt! Mörkret kommer tidigare men jag tänder lyktor både ute o inne...o sitter länge på balkongen med missarna som sällskap, bästa B jobbar ikväll men kommer snart ;) Ikväll visar jag våra "egna tomater"...fick tipset av min älskade faster för nåt år sen! Erkänner att detta är den enda grönsak vi odlar och det är en speciell känsla! I mars, april skar jag 5 coctailtomater i skivor och stoppade dem i små blomkrukor med jord, vattnade o pysslade om dem på fönsterbrädan, snart visade sig små gröna stänglar! När de växt på sig planerade jag om dem i större krukor o då tog det ett helt fönster i köket!!! I juni fick plantorna varsin zinkhink att bo i...;) och tre stycken hamnade på södersidan av huset och en uppe på vår älskade balkong..... Vatten i mängder o lite extra näring vill de ha o de får de...idag är de så här stora och kikar ni noga ser ni en hel del tomater, okej än så länge gröna men med solens hjälp blir de röda....och GODA!!! O jag lovar, i den gröna djungeln är det måååånga :) Tycker det är extra kul att vi drivit upp dem från 0 och inte kostar det nästan nånting heller...men spännande att följa "hela processen"..... Så ni förstår att jag vill ha SOL länge till ;) förra året fick de sista ligga på ett fat i köksföntret o mogna till och de gick bra de me! Smakar ljuvligt gör de och är garanterat fria från "konstigheter"..... Kram o godnatt från "tomatodlarn" Ewa

2 kommentarer:

Sallys hus sa...

Hej Ewa!

Ja du visst är det underbart med egna tomater. Smaken är ljuvlig och vetskapen om att de är obesprutade och billiga är underbart!
Vilket smart sätt..haha...det måste jag testa nästa år!
Jag satte ju frön i år vilket jag aldrig gjort tidigare...det blev hela 72 plantor....men huuu vilken tid det tar innan de mognar.
Den här sommaren har ju inte precis varit den bäste heller..

Vilken mysig hästdag ni hade i Eskilstuna..;)
kram Katarina

Sallys hus sa...

hihi...fniss...vi var visst inne hos varandra samtidigt...fniss...
kram igen